Hotel Anders
arrival
26
Apr 2024
departure
27
Apr 2024
Buy a voucher
Hotel Anders
Konkurs kulinarny L'Art de la cuisine Martell
  1. By the lake
  2. Event details

Konkurs kulinarny L'Art de la cuisine Martell

04.03.2013

Paulina Sawicka i Łukasz Kawaller, kucharze Hotelu Anders w Starych Jabłonkach, zajęli I miejsce w prestiżowym konkursie kulinarnym L'Art de la cuisine Martell, który odbył się w dniach 01-03 marca 2013 r. w Hotelu Zamek Ryn.
L'Art de la cuisine Martell to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w kraju. Jego adresatami są młodzi kucharze – najstarsi uczestnicy nie mogą mieć więcej niż 30 lat. Kucharze startowali w dwuosobowych drużynach. Zgodnie z zasadami l'Art de la cuisine Martell musieli stworzyć dania najbardziej komponujące się ze smakiem koniaku (sam trunek nie mógł pojawić się w potrawach).

W konkursie wzięło udział 16 ekip kucharskich – młodych adeptów sztuki kulinarnej, z najlepszych restauracji w Polsce.
Uczestnicy zaprezentowali swoje dania w czterech odsłonach, a na przygotowanie każdego z nich mieli tylko godzinę. Konkursowe potrawy, w tym potrawy załogi Hotelu Anders, oceniało Jury Konkursowe oraz Jury Koneserów Smaku. W skład Jury Konkursowego weszli najwybitniejsi szefowie kuchni w Polsce – Jarosław Uściński, Adam  Chrząstowski, Paweł Oszczyk, Jarosław  Walczyk, Grzegorz Labuda, Andrzej Bałdyga i Kurt Scheller. W Jury Koneserów Smaku, składającego się ze znanych osobowości, gwiazd estrady i ekranu, zasiedli: Jean-Jacques Regnault, Andrzej Szumowski, Andrzej Grabarczyk, Tomasz Kozłowicz, Rafał Królikowski, Bogdan Kalus, Jarosław Kowalski i Andrzej Supron.
Decyzją Jury Konkursowego I miejsce przypadło Paulinie Sawickiej i Łukaszowi Kawaller z Hotelu Anders w Starych Jabłonkach, II miejsce Kamilowi Raczyńskiemu i Adamowi Ludwińskiemu z Hotelu Narvil w Serocku, a III miejsce Dawidowi Szkudlarek, Bartłomiejowi Pawlikowskiemu, którzy reprezentowali Hotel Best Western  z Gorzowa Wielkopolskiego.
Jury Koneserów pierwszą nagrodę tegorocznej edycji konkursu przyznało Dominikowi Ulko i Mateuszowi Jarosławskiemu z Hotelu Haston z Wrocławia.
Była to XI edycja konkursu L'Art de la cuisine Martell, którego organizatorem jest Grupa Anders przy merytorycznym wsparciu Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Sponsorem tytularnym konkursu jest Pernod Ricard Polska, dystrybutor koniaka Martell.

See on the map
Newsletter

In order to provide services at the highest level, the Service uses cookies stored in the browser's memory. Detailed information about the purpose of their use, including processing of user activity data and advertising personalization, as well as the possibility to change cookie settings, can be found in the Privacy Policy.
By clicking ACCEPT ALL, you consent to the use of technologies such as cookies and to the processing by PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWO-USŁUGOWE "MARTOM - TRAVELAND" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ HOTEL ANDERS, ul. Spacerowa 2, 14-133, Stare Jabłonki, of your personal data collected on the Internet, such as IP addresses and cookie identifiers, for analytical and marketing purposes (including automated ad targeting, measuring their effectiveness, and processing user data for analytical purposes). You can change cookie settings and detailed consent preferences in the settings.

Manage privacy settings
Essential cookies

Cookies necessary for the operation of services available on the website, enabling browsing offers or making reservations, supporting security mechanisms, including user authentication and abuse detection. These files are required for the proper functioning of the website. They do not require your consent.

Analytical cookies

Cookies allowing the collection of information about the user's use of the website in order to optimize its functioning and adapt it to user expectations. By consenting to these cookies, you agree to the processing of data regarding your activity on the site for analytical purposes.

Marketing cookies

Cookies enabling the display of marketing content tailored to the user's preferences and directing marketing offers to them corresponding to their interests, including information about user activity, products, and services of the site administrator and third parties. Consent to these cookies means that your data may be used for advertising personalization and analysis of the effectiveness of our advertising campaigns.

Your preferences have not yet been saved