Zdrowie! To hasło tej wiosny. Stare Jabłonki położone w Królestwie legendarnych Lasów Taborskich, nad Jeziorem Szeląg Mały to miejsce, gdzie prym wiedzie natura. Przyroda sprzyja aktywnemu wypoczynkowi, a kuchnia roślinna doskonale wpisuje się w ekofilozofię i podejście do środowiska naturalnego Hotelu Anders. VEGEFIT CAMP – zdrowo zaczynamy wiosnę na Mazurach. Specjalnie stworzony program ćwiczeń oraz prawidłowo zbilansowana dieta oczyści organizm, a otaczająca hotel przyroda wyciszy umysł.
Ideą obozu jest połączenie zajęć fitness z dietą wegańską. Uczestników będą wspierać przez cały pobyt trener fitness (8 treningów grupowych, koordynacja zajęć, konsultacje personalne) i dietetyk kliniczny (współtworzenie menu, prowadzenie wykładów, doradztwo personalne). 5 wegańskich posiłków dziennie, specjalnie dla obozowiczów, będą przygotowywali dwaj szefowie kuchni. Dodatkowo istnieje możliwość wykupienia zabiegów w strefie SPA hotelu.
MENU będzie się składało z Buddha bowl (miska mocy - specjalność Vegelabb). Jest to w pełni zbilansowany, bogaty w wartości odżywcze i estetyczne posiłek. Dzięki różnorodności składników dostarcza organizmowi ludzkiemu wszystkich niezbędnych elementów. Witaminy i błonnik pochodzą z warzyw, zdrowe tłuszcze z oleju i pestek, węglowodany z kaszy i białka z warzyw strączkowych. Dopełnieniem diety będą odżywcze koktajle owocowo-warzywne, zupy i gulasze warzywne. Idea jest taka, aby treningi przeplatały się z posiłkami.
PLAN OBOZU, 13.-15.03.2020
Piątek, 13.03.2020
12.00 Powitanie
13.30 Lunch (miska mocy)
15.00-16.00 Full Body Workout - trening siłowy, który ma na celu wzmocnienie wszystkich partii mięśniowych.
16.00 Podwieczorek (koktaj roślinny)
16.15 - 17.30 Wykład “Dieta wegańska w sporcie” cz.1 / Jakie korzyści dla zdrowia niesie dieta roślinna, czym jest i jakie są jej odmiany.
Czas wolny
18.00 - 19.00 Trening TBC - połączenie ćwiczeń aerobowych i ćwiczeń wzmacniających mięśnie, total body.
19.30 Kolacja (gulasz warzywny)
20.30 Integracyjny turniej w kręgle
Sobota, 14.03.2020
7.30-8.00 Trening outdoor - jogging z elementami wzmacniającymi dolne partie ciała.
8.30 Śniadanie (miska mocy)
Czas wolny
10.00 Koktajl (koktajl roślinny)
11.00-12.00 Trening ABT - trening brzucha, ud i pośladków.
13.00 Lunch (miska mocy)
Czas wolny
15.00-16.00 Trening funkcjonalny - wszechstronne wzmocnienie mięśni.
16.00 Podwieczorek (koktaj roślinny)
16.15 - 17.30 Wykład “Dieta wegańska w sporcie” cz.2 / Uczestnicy dowiedzą się na co szczególnie uważać w diecie przy zwiększonym wysiłku i poznają zasady bilansowania posiłków w stosunku do potrzeb własnego organizmu – case study.
Czas wolny
18.00 - 19.00 Pilates - system ćwiczeń prowadzący do uzyskania równowagi całego ciała.
19.30 Kolacja (gulasz warzywny)
Niedziela, 15.03.2020
7.30-8.00 Trening outdoor - jogging z elementami wzmacniającymi dolne partie ciała.
8.30 Śniadanie (miska mocy)
Czas wolny
10.00 Koktajl (koktaj roślinny)
11.00-12.00 Trening Płaski brzuch & stretch - trening podzielony na dwa etapy. Pierwszy ukierunkowany na spalanie tkani tłuszczowej i wzmocnienie mięśni brzucha. Drugi to zestaw ćwiczeń polegający na rozciąganiu mięśni celem ich uelastycznienia.
13.00 Lunch (miska mocy)
14.00 Pożegnanie
Pakiet dla uczestników:
- koszulka,
- bidon,
- długopis,
- notes.
Ilość uczestników 10-20 osób. Pakiet zostanie zrealizowany przy min. 10 osobach.
Cena: 1450 zł / osoba
Cena za pobyt osób towarzyszących (bez pakietu VEGEFIT CAMP):
220 zł - osoba dorosła w pokoju 2-os. / doba
350 zł - osoba dorosła w pokoju 1-os. / doba
370 zł - pokój 2-osobowy do pojedynczego wykorzystania / doba
110 zł - dziecko 6-12 lat jako 3-cia osoba w pokoju / doba
Dziecko do lat 5 - BEZPŁATNIE*
PROWADZĄCY
ALEKSANDRA WOJCIECHOWSKA
Aleksandra Wojciechowska - trener fitness, a także trener personalny.
Od 8 lat związana ze sportem, doskonaląca swoją pasje na licznych kursach oraz warsztatach. Swoim klientom stara się przekazać wiedzę oraz doświadczenie z zakresu fitness i zdrowego życia. Na jej zajęciach zostawisz wszystko co niepotrzebne, złość, łzy i pot, aby na koniec zostać z czystym umysłem i satysfakcją. Od ponad roku stara się pogodzić rolę mamy i trenera. Jak sama mówi o sobie: (nie)doskonała to cała ja ;)
MONIKA WODYCZKO
Monika Wodyczko - dietetyk kliniczny, zarówno z pasji jak i wykształcenia.
Od około 10 lat pracuje głównie z pacjentami z nadwagą, otyłością, insulinoodpornością, chorobami z autoagresji, niepłodnością, a także ze sportowcami amatorami. Dodatkowo współpracuje z branżą spożywczą, tworząc receptury zdrowych, wegetariańskich produktów. Prywatnie jest mamą wegetarianką, promującą i czerpiącą korzyści z prowadzenia kuchni roślinnej.
KAJETAN WOJCIECHOWSKI
Kajetan Wojciechowski - szef kuchni, od 7 lat oddany całkowicie swojej pasji.
Miłość do gotowania, smaku i jedzenia stara się przekazać w każdym swoim daniu. Posiada nieprawdopodobną zdolność łączenia europejskiej klasyki ze świeżością orientu. Swoją wiedzę zdobywał w licznych podróżach, podpatrując mistrzów danego regionu.
Od 3 lat skupiony na kuchni azjatyckiej i vege. Dzięki jego specjałom można śmiało powiedzieć, że nuda na talerzu nie istnieje.
Motto: W życiu możesz być kim chcesz, rozwiązać każdy problem, ale nigdy na głodnego.
ANDRZEJ POLISIAKIEWICZ
Andrzej Polisiakiewicz: Mistrz Kucharski.
Z wykształcenia Technik Technologii Żywienia, posiada 22 letnie doświadczenie, które zdobywał w kraju i za granicą. Współpracuje z wybitnymi szefami kuchni m.in. Dariusz Struciński, Marek Widomski czy Jean Bos. Podczas swojej zawodowej kariery miał przyjemność gotować dla takich gwiazd jak Diana Krall czy Agnieszka Holland. Członek Stowarzyszenia Kucharzy Euro-Toques Polska.
Od ponad 10 lat związany współpracą z największymi firmami sprowadzającymi azjatyckie produkty spożywcze na rynek polski. Aktualnie związany z firmą Asia Foods na stanowisku kier. ds. rozwoju HoReCa oraz doradca kulinarny. Prowadzi pokazy, szkolenia i warsztaty kuchni tajskiej, chińskiej, wietnamskiej, zarówno dla profesjonalistów jak i amatorów.
Miłośnik kuchni polskiej i azjatyckiej, które promuje poprzez ciekawe połączenia tych kuchni i odkrywanie ich w nowym wydaniu.
Prywatnie kochający mąż i tata 9 letniej córki, oraz właściciel psa Kokosa.
W RAMACH PAKIETU DOBA HOTELOWA ZACZYNA SIĘ WYJĄTKOWO OD 11.00 W PIĄTEK I KOŃCZY O 15.00 W NIEDZIELĘ.
Zapraszamy!
Szczegóły i rezerwacja w recepcji hotelu:
tel. 89 642 70 00, recepcja@hotelanders.pl