Hotel Anders
arrival
29
Mar 2024
departure
30
Mar 2024
Buy a voucher
Hotel Anders
Restauracja Mistrzów w Hotelu Anders w Starych Jabłonkach
  1. By the lake
  2. Event details

Restauracja Mistrzów w Hotelu Anders w Starych Jabłonkach

31.12.2012

Pięć dni, sześć sław polskiej gastronomii, dwunastu uczniów szkół gastronomicznych, setki gości, jedno miejsce – Restauracja Mistrzów w Hotelu Anders w Starych Jabłonkach.
Restauracja Mistrzów co roku dba o podniebienia Gości, którzy odwiedzają Stare Jabłonki podczas zawodów siatkówki plażowej World Tour, organizowanych od dziewięciu już lat przez Hotel Anders. Pomysłodawcą, organizatorem i dobrym duchem Restauracji Mistrzów jest Dariusz Struciński, Szef Kuchni Hotelu Anders.
Rok 2012 należał do kuchni polskiej we współczesnym wydaniu i nowych aranżacjach. W Menu znalazły się, m. in., maczanka krakowska, pierogi z kaszanką, burak pieczony przekładany kozim twarogiem czy policzki cielęce w kardamonie.
Restauracja Mistrzów cieszyła się ogromną popularnością wśród Gości, którzy dzień w dzień co do ostatniego miejsca zapełniali jej podwoje. Niestraszne im były również kolejki, jakie ustawiały się przed wejściem, aby móc skosztować specjałów przyrządzanych przez Mistrzów. Gwar, zapach dań oraz uśmiechy na ustach Mistrzów witały przybywających do Restauracji Gości.
Restauracja to nie tylko Mistrzowie – w tegorocznej edycji szefom kuchni pomagało wybranych 12 uczniów szkół gastronomicznych z Warszawy i Olsztyna. Nie zabrakło również nowości. Z dalekiej Italii przyjechała specjalna, fantastycznie wyposażona ultra nowoczesna kuchnia na wielkim tirze, serwująca kuchnię włoską, m. in., doskonałego łososia z warzywami.

Program Restauracji Mistrzów 2012:
15 sierpnia, Kuchnia MałopolskaMistrz – Marek Widomski, założyciel Instytutu Kulinarnego w Krakowie.
16 sierpnia, Kuchnia ŚląskaMistrz – Łukasz Pielak, z-ca szefa kuchni Restauracji Platter, w Hotelu InterContinental w Warszawie.
17 sierpnia, Kuchnia KurpiowskaMistrz – Jarosław Uściński – właściciel i szef kuchni Restauracji MOONSFERA w Warszawie.
18 sierpnia, Kuchnia PomorzaMistrz – Grzegorz Labuda, szef kuchni restauracji La Bibliotheque w Hotelu St. Bruno w Giżycku.
19 sierpnia, Kuchnia MazowszaMistrz – Karol Okrasa, szef kuchni Restauracji Platter w Hotelu InterContinental w Warszawie.

GALERIA zdjęć dostępna TUTAJ.


See on the map
Newsletter

In order to provide services at the highest level, the Service uses cookies stored in the browser's memory. Detailed information about the purpose of their use, including processing of user activity data and advertising personalization, as well as the possibility to change cookie settings, can be found in the Privacy Policy.
By clicking ACCEPT ALL, you consent to the use of technologies such as cookies and to the processing by PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWO-USŁUGOWE "MARTOM - TRAVELAND" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ HOTEL ANDERS, ul. Spacerowa 2, 14-133, Stare Jabłonki, of your personal data collected on the Internet, such as IP addresses and cookie identifiers, for analytical and marketing purposes (including automated ad targeting, measuring their effectiveness, and processing user data for analytical purposes). You can change cookie settings and detailed consent preferences in the settings.

Manage privacy settings
Essential cookies

Cookies necessary for the operation of services available on the website, enabling browsing offers or making reservations, supporting security mechanisms, including user authentication and abuse detection. These files are required for the proper functioning of the website. They do not require your consent.

Analytical cookies

Cookies allowing the collection of information about the user's use of the website in order to optimize its functioning and adapt it to user expectations. By consenting to these cookies, you agree to the processing of data regarding your activity on the site for analytical purposes.

Marketing cookies

Cookies enabling the display of marketing content tailored to the user's preferences and directing marketing offers to them corresponding to their interests, including information about user activity, products, and services of the site administrator and third parties. Consent to these cookies means that your data may be used for advertising personalization and analysis of the effectiveness of our advertising campaigns.

Your preferences have not yet been saved