Hotel Anders
przyjazd
23
maj 2019
wyjazd
24
maj 2019
Kup voucher
Hotel Anders
Restauracja Mistrzów w Hotelu Anders w Starych Jabłonkach

Restauracja Mistrzów w Hotelu Anders w Starych Jabłonkach

31.12.2012

Pięć dni, sześć sław polskiej gastronomii, dwunastu uczniów szkół gastronomicznych, setki gości, jedno miejsce – Restauracja Mistrzów w Hotelu Anders w Starych Jabłonkach.
Restauracja Mistrzów co roku dba o podniebienia Gości, którzy odwiedzają Stare Jabłonki podczas zawodów siatkówki plażowej World Tour, organizowanych od dziewięciu już lat przez Hotel Anders. Pomysłodawcą, organizatorem i dobrym duchem Restauracji Mistrzów jest Dariusz Struciński, Szef Kuchni Hotelu Anders.
Rok 2012 należał do kuchni polskiej we współczesnym wydaniu i nowych aranżacjach. W Menu znalazły się, m. in., maczanka krakowska, pierogi z kaszanką, burak pieczony przekładany kozim twarogiem czy policzki cielęce w kardamonie.
Restauracja Mistrzów cieszyła się ogromną popularnością wśród Gości, którzy dzień w dzień co do ostatniego miejsca zapełniali jej podwoje. Niestraszne im były również kolejki, jakie ustawiały się przed wejściem, aby móc skosztować specjałów przyrządzanych przez Mistrzów. Gwar, zapach dań oraz uśmiechy na ustach Mistrzów witały przybywających do Restauracji Gości.
Restauracja to nie tylko Mistrzowie – w tegorocznej edycji szefom kuchni pomagało wybranych 12 uczniów szkół gastronomicznych z Warszawy i Olsztyna. Nie zabrakło również nowości. Z dalekiej Italii przyjechała specjalna, fantastycznie wyposażona ultra nowoczesna kuchnia na wielkim tirze, serwująca kuchnię włoską, m. in., doskonałego łososia z warzywami.

Program Restauracji Mistrzów 2012:
15 sierpnia, Kuchnia MałopolskaMistrz – Marek Widomski, założyciel Instytutu Kulinarnego w Krakowie.
16 sierpnia, Kuchnia ŚląskaMistrz – Łukasz Pielak, z-ca szefa kuchni Restauracji Platter, w Hotelu InterContinental w Warszawie.
17 sierpnia, Kuchnia KurpiowskaMistrz – Jarosław Uściński – właściciel i szef kuchni Restauracji MOONSFERA w Warszawie.
18 sierpnia, Kuchnia PomorzaMistrz – Grzegorz Labuda, szef kuchni restauracji La Bibliotheque w Hotelu St. Bruno w Giżycku.
19 sierpnia, Kuchnia MazowszaMistrz – Karol Okrasa, szef kuchni Restauracji Platter w Hotelu InterContinental w Warszawie.

GALERIA zdjęć dostępna TUTAJ.


Zobacz na mapie
Newsletter
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij