Hotel Anders
przyjazd
05
lip 2022
wyjazd
06
lip 2022
Kup voucher
Hotel Anders
Restauracja Mistrzów w Hotelu Anders w Starych Jabłonkach

Restauracja Mistrzów w Hotelu Anders w Starych Jabłonkach

31.12.2012

Pięć dni, sześć sław polskiej gastronomii, dwunastu uczniów szkół gastronomicznych, setki gości, jedno miejsce – Restauracja Mistrzów w Hotelu Anders w Starych Jabłonkach.
Restauracja Mistrzów co roku dba o podniebienia Gości, którzy odwiedzają Stare Jabłonki podczas zawodów siatkówki plażowej World Tour, organizowanych od dziewięciu już lat przez Hotel Anders. Pomysłodawcą, organizatorem i dobrym duchem Restauracji Mistrzów jest Dariusz Struciński, Szef Kuchni Hotelu Anders.
Rok 2012 należał do kuchni polskiej we współczesnym wydaniu i nowych aranżacjach. W Menu znalazły się, m. in., maczanka krakowska, pierogi z kaszanką, burak pieczony przekładany kozim twarogiem czy policzki cielęce w kardamonie.
Restauracja Mistrzów cieszyła się ogromną popularnością wśród Gości, którzy dzień w dzień co do ostatniego miejsca zapełniali jej podwoje. Niestraszne im były również kolejki, jakie ustawiały się przed wejściem, aby móc skosztować specjałów przyrządzanych przez Mistrzów. Gwar, zapach dań oraz uśmiechy na ustach Mistrzów witały przybywających do Restauracji Gości.
Restauracja to nie tylko Mistrzowie – w tegorocznej edycji szefom kuchni pomagało wybranych 12 uczniów szkół gastronomicznych z Warszawy i Olsztyna. Nie zabrakło również nowości. Z dalekiej Italii przyjechała specjalna, fantastycznie wyposażona ultra nowoczesna kuchnia na wielkim tirze, serwująca kuchnię włoską, m. in., doskonałego łososia z warzywami.

Program Restauracji Mistrzów 2012:
15 sierpnia, Kuchnia MałopolskaMistrz – Marek Widomski, założyciel Instytutu Kulinarnego w Krakowie.
16 sierpnia, Kuchnia ŚląskaMistrz – Łukasz Pielak, z-ca szefa kuchni Restauracji Platter, w Hotelu InterContinental w Warszawie.
17 sierpnia, Kuchnia KurpiowskaMistrz – Jarosław Uściński – właściciel i szef kuchni Restauracji MOONSFERA w Warszawie.
18 sierpnia, Kuchnia PomorzaMistrz – Grzegorz Labuda, szef kuchni restauracji La Bibliotheque w Hotelu St. Bruno w Giżycku.
19 sierpnia, Kuchnia MazowszaMistrz – Karol Okrasa, szef kuchni Restauracji Platter w Hotelu InterContinental w Warszawie.

GALERIA zdjęć dostępna TUTAJ.


Zobacz na mapie
Newsletter

Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania oraz możliwość zmian ustawień plików cookies znajdują się w Polityce prywatności.
Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWO-USŁUGOWE "MARTOM - TRAVELAND" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ HOTEL ANDERS, ul. Spacerowa 2, 14-133, Stare Jabłonki Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności). Zmiany ustawień plików cookies możesz dokonać w ustawieniach.

Zarządzaj ustawieniami dotyczącymi prywatności
Pliki cookies niezbędne do funkcjonowania strony

Pliki cookies niezbędne do działania usług dostępnych na stronie internetowej, umożliwiające przeglądanie ofert, dokonywanie rezerwacji, wspierające mechanizmy bezpieczeństwa m.in: uwierzytelnianie użytkowników i wykrywanie nadużyć.

Pliki cookies analityczne

Pliki cookies umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania przez użytkownika ze strony internetowej w celu optymalizacji jej funkcjonowania, oraz dostosowania do oczekiwań użytkownika,

Pliki cookies marketingowe

Pliki cookies umożliwiające wyświetlanie użytkownikowi treści marketingowych dostosowanych do jego preferencji, oraz kierowanie do niego powiadomień o ofertach marketingowych odpowiadających jego zainteresowaniom, obejmujących informacje dotyczące produktów i usług administratora strony i podmiotów trzecich.

Twoje preferencje nie zostały jeszcze zapisane