Hotel Anders
przyjazd
16
lip 2019
wyjazd
17
lip 2019
Kup voucher
Hotel Anders
Klubowe Mistrzostwa Europy w Piłce Ręcznej Plażowej 2018 / Relacja

Klubowe Mistrzostwa Europy w Piłce Ręcznej Plażowej 2018 / Relacja

04.06.2018

Piękna słoneczna pogoda, liczne atrakcje poza boiskiem i wielkie emocje sportowe – tak wyglądały Klubowe Mistrzostwa Europy w Piłce Ręcznej Plażowej, które Hotel Anders współorganizował w dniach 31. maja – 03. czerwca 2018 na plaży nad Jeziorem Szeląg Mały.

Finał Klubowych Mistrzostw Europy w plażowej piłce ręcznej to jedna z trzech najważniejszych imprez tej dyscypliny sportu na świecie. W turnieju w Starych Jabłonkach wzięły udział 24 drużyny, po 12 w rywalizacji mężczyzn i kobiet. W sumie na plaży Hotelu Anders zobaczyliśmy przeszło 300 sportowców z 12 krajów. Klubowe Mistrzostw Europy w plażowej piłce ręcznej w Starych Jabłonkach wygrali Hiszpanie i Węgierki.

Podczas czterodniowego pikniku sportowego na plaży Hotelu Anders dominowały emocje sportowe, ale nie brakowało też atrakcji kulinarnych, koncertów muzycznych i zajęć dla dzieci. Animacje dla dzieci w związku z obchodzonym w tym czasie Dniem Dziecka były szczególnie rozbudowane. Plaża Hotelu Anders została opanowana przez amatorów sportu w każdym wieku – można było nie tylko kibicować najlepszych zawodnikom piłki ręcznej plażowej na świecie. Dzieci mogły sprawdzić swoje siły w biegach, które były prowadzone przez organizatorów kolejnej imprezy sportowej, tym razem biegowej, jaka odbędzie się w Starych Jabłonkach w sierpniu – Ultra Mazury. Z kolei Warmiolandia z Olsztyna zapewniła różnorodne gry i zabawy prowadzone przez animatorów.

Oprócz emocji sportowych i świetnej zabawy przy okazji rozgrywanego turnieju można było skosztować kuchni na najwyższym poziomie kulinarnym. O podniebienia gości zadbała czołówka polskich szefów kuchni pod batutą Dariusza Strucińskiego, szefa kuchni Hotelu Anders.  W Restauracji Mistrzów – restauracji z Klasą, specjalnie stworzonej na tę okazję gotowali tak znakomici szefowie jak: Karol Okrasa, Marek Widomski, Tomasz Dziura, Jarek Walczyk oraz Andrzej Bałdyga. Tych wspaniałych wirtuozów kuchni wsparła niezawodna młodzież ze szkoły Gastronomiczno-Spożywczej z Olsztyna.


 
 

CZYTAJ WIĘCEJ O MAZURSKICH CHATACH - KLIKNIJ I SPRAWDŹ

 

Zobacz na mapie
Newsletter
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij