Hotel Anders
przyjazd
24
lip 2019
wyjazd
25
lip 2019
Kup voucher
Hotel Anders
SZEF KUCHNI HOTELU ANDERS OSOBOWOŚCIĄ KULINARNĄ ROKU 2018

SZEF KUCHNI HOTELU ANDERS OSOBOWOŚCIĄ KULINARNĄ ROKU 2018

05.02.2019

GRAND AWARD 3 WIDELCE z województwa warmińsko-mazurskiego otrzymały:
RESTAURACJA PAŁACOWA HOTELU ANDERS – Stare Jabłonki
RESTAURACJA REFEKTARZ HOTEL ZAMEK RYN – Ryn
RESTAURACJA ROMANTYCZNA HOTEL SPA DR IRENA ERIS WZGÓRZA DYLEWSKIE – Wysoka Wieś

BEST OF AWARD OF EXCELLENCE 2 WIDELCE otrzymał:
GOŚCINIEC RYŃSKI MŁYN – Ryn

OSOBOWOŚĆ KULINARNA 2018 – Dariusz Struciński, szef kuchni Hotelu Anders w Starych Jabłonkach

NAJLEPSZĄ RESTAURACJĄ W POLSCE 2018 ROKU została Wodna Wieża z Pszczyny. Tytuł NAJLEPSZEJ KARCZMY W POLSCE 2018 ROKU przypadł Cichemu Kącikowi z Krynicy - Zdrój.

Dariusz Struciński, szef kuchni Hotelu Anders, po Gali wręczenia nagród, powiedział: W ostatnich latach widzimy kilka bardzo wyraźnych, ciekawych trendów w gastronomii. Najbardziej dostrzegalnym zdaje się być wzrost znaczenia „osobowości” w kuchni. Coraz częściej niż o samych restauracjach słyszymy o szefach kuchni, którzy je prowadzą. Charyzmatyczna osobowość, postać, która nie tylko świetnie gotuje, ale swoim stylem bycia i charakterem przyciąga Gości. Nowo otwierane restauracje bardzo często opierane są na koncepcie „osobowości” – to ona nadaje kierunek restauracji i to dla niej Goście odwiedzają dane miejsce. Szef kuchni staje się duszą miejsca, to w oparciu o jego autorską koncepcję działa cała restauracja. Z jednej strony to bardzo miła wiadomość dla nas – szefów, z drugiej – bardzo duża odpowiedzialność i wyzwanie. Ale jeśli robimy to, co kochamy – nie ma opcji, żeby się nie udało. Dlatego bardzo się cieszę, że tak wyjątkowa nagroda OSOBOWOŚĆ ROKU 2018 trafiła właśnie w moje ręce. To duży sukces, tym bardziej, że plebiscyt Poland 100 Best Restaurants ma charakter ogólnopolski. Nic jednak nie zdziałałbym bez mojego wyjątkowego zespołu, bo w praktyce to on jest istotą i siłą Restauracji Pałacowej Hotelu Anders w Starych Jabłonkach. Zespół restauracji to moja największa duma.

Konkurs i zarazem przewodnik po najlepszych restauracjach w Polsce Poland 100 Best Restaurants to prestiżowy, pierwszy i jedyny w skali kraju projekt o takim zasięgu i formule. Restauracje są bowiem w głównej mierze oceniane przez konsumentów, dzięki temu ocena jest bardziej obiektywna i wiarygodna niż recenzja jednego lub garstki krytyków kulinarnych. Na ocenę i końcowy wynik składają się: ocena restauracji przeprowadzona przez ankieterów wśród klientów odwiedzających daną restaurację, głosowania na stronie internetowej akcji, głosowania w mediach społecznościowych oraz ocena inspektorów przeprowadzona podczas badania Mystery Shopping.

W tym roku przeszkoleni, anonimowi inspektorzy odwiedzili i ocenili 1141 restauracji. Na listę 100 najlepszych restauracji trafiły miejsca godne uwagi. Wszystkie odwiedzane przez inspektorów restauracje oceniane są za pomocą kwestionariusza składającego się ze stu podpunktów. Punkty przyznawane są za jakość i świeżość produktów, harmonijność menu, walory smakowe serwowanych dań, profesjonalizm i jakość obsługi, komfort i atmosferę pobytu oraz otoczenie i wnętrze restauracji.

Nagrody były przyznawane w KATEGORII: NAJLEPSZA RESTAURACJA W POLSCE oraz NAJLEPSZA KARCZMA W POLSCE w czterech grupach: AWARD OF EXCELLENCE – jeden widelec, BEST OF AWARD OF EXCELLENCE – 2 widelce, GRAND AWARD – 3 widelce oraz GRAND AWARD – 3 widelce plus. Miejsce restauracji w grupie ustalane jest na zasadzie – 75% oceny konsumentów – ankiety, głosowania, 25% oceny inspektorów.

Zobacz na mapie
Newsletter
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij